Opis

Semegnjevo je živopisno Zlatiborsko selo do koga od centra Zlatibora vodi 14 km afaltnog puta. Vozilom se prema Semegnjevu polazi od autobuske stanice u mestu Zlatibor, Rujanskom ulicom u pravcu Oka. Nakon 10-tak pređenih kilometara niz potok Bele Vode stiže se do železničke stanice Zlatibor, gde se put dalje penje krševitim padinama do centra sela Semegnjevo. Baš tu zatičemo vodopad sa koga se voda obrusava niz ogromnu stenu oko 20 metara visine.

Medjutim nikada do sada na jednom vodopadu nisam video toliko smeća i odpada kao u podnožju i neposrednoj blizini ovog lepog vodopada.Čitavo selo je našlo za shodno da se veoma jednostavo oslobađa svog smeća bacajući ga u vodopad.Ovo je samo jedan od mnogih primera koliko i kako brinemo o svojim prirodnim potencijalima i prirodi uopšte.Turizam ne treba ni pominjati iako se zna da je ovo mesto interesantno i ima potencijale kao i svako drugo Zlatiborsko selo.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.