Opis

Vode ovog slapa nastaju iz dva izvora.Prvi je povremeni izvor reke ponornice koja protiče kroz Dubočku pećinu, drugi je potok koji protiče sa desne strane od samog ulaza u pećinu.Niže ispod pećine ove dve rečice se ulivaju jedna u drugu i prave par malih i veoma interesantnih vodopada koji se nalaze u kratkoj ali živopisnoj klisuri.Par stotina metara ispod pećine nalazi se i selo Duboka.

Pored vodopada preporučujem i obilazak Dubočke pećine koja je duga 2275 metara.Ulaz je širok 25 m i visok 20 metara, dok je pećinski kanal u svom početnom delu, širok do 40 m i visok do 31 m.Prohodna je u dužini od 132 m,dokle i dopire dnevno svetlo.Siromašna je pećinskim nakitom u ulaznom delu.Pećinski nakit se nalazi dublje u pećini ali prilaz tim delovima pećine je moguć samo uz speleološku opremu.Zato je preporuka da se ostane na ovom ulaznom delu.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.