Opis

Nalazi se u selu Gostilju na istoimenom potoku na padinama Čigote i Borkovca na 850 metara nadmorske visine.Selo je okruženo širokim pašnjacima,šumama,potocima i rekama. U neposrednoj blizini vodopada je i ušće Gostiljske reke u reku Katušnicu. Visok je oko 20 metara, bogat je vodom i u sušnim periodima, tako da predstavlja atrakciju za posetioce i goste Zlatibora tokom letnjih meseci. Ispod vodopada postoji par slapova pre ušća koji su interesantni, veoma lepi i vredni spuštanja niz veoma strmu padinu ka reci Katušnici.

Put niz padinu koja prati čitav tok potoka do ušća je lepo uređen sa dva mostića iako je strm pristupačan je svakome. Istovremeno u letnjim mesecima ovde je temperatura za vise stepeni niža i veoma je prijatno provesti dan pored vodopada jer se u neposrednoj blizini nalazi i restoran.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.