Gvozdačka Vrela

 

Opis

Veoma dobro skrivena vrela.Da li zbog konfiguracije terena ili nečeg drugog ne znam ali kada ih vidite bićete sigurni da vas neće ostaviti ravnodušnim. Vrela nastaju ispod Gvozdačkih stena na 800 metara nadmorske visine.

Voda na više različitih mesta izvire i tako tražeći put,propada na sve strane,preko stenja,kamenja,trave čak i jedne vodenice...Čitav tok je dug preko 200 metara pa je od bujne vegetacije prosto nemoguće sagledati čitav tok sve do druge stare vodenice kada svi slivovi postaju samo jedan potok.

Odmah ispod stare drvene vodenice postoji uzgajalište pastrmki gde se u neposrednoj blizini nalazi i kuća vlasnika ribnjaka.Tu mozete po veoma pristupačnoj ceni naručiti sveže spremljenu ribu i odmoriti se u prelepom ambijentu.Šteta što ovo mesto nije više poznato jer je zaista vredno posete.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.