Kanjon Brnjice

 

Opis

Reka Brnjica izvire u selu Donja Radenka i posle 2 km ulazi u kanjon koji je na dva duga poteza veoma uzan i veličanstvenog izgleda.Dalje reka Brnjica teče ka selu Brnjica koja je udaljena od Radenke nekih 7 km.da bi se na kraju svog veoma živopisnog puta sjedinila sa Dunavom.

Ne preporučujem nikome da sam na svoju ruku kreće kroz kanjon jer nije za podcenjivanje,što zbog nepristupačnosti što zbog česte pojave zmija otrovnica.Vodopad visine 4 metara nalazi se od prilike na pola kanjonskog toka reke Brnjice.Iznad vodopada postoje još dva manja vodopada od kojih je jedan udubio korito u kamenu pa je veoma interesantan za spust u letnjim danima.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.