Kanjon Dubrašnice

 

Opis

U letnjem periodu nije zahtevan za prolaz jer tada nema mnogo vode.U svakom slučaju treba ispoštovati sva pravila za prolazak kroz kanjon.Što podrazumeva adekvatnu opremu (uže,šlem,pojas,sprava za abzajl,neoprensko odelo)

Kanjonski deo reke Dubrašnice je oko 1,5km u tom delu nalaze se dva vodopada,gde je donji najveći sa 10-tak metara i nekoliko prelepih kaskada ispod. Dok se u gornjem takođe nalazi jedan vodopad od 6-7 metara i nekoliko manjih kaskada.Ukoliko ne želite ili nemate uslove za prolazak kroz kanjon, najveći i najlepši vodopad možete posetiti dolaskom sa ušća Dubrašnice u Trešnjicu.Vodopad se nalazi samo 200 metara od ušća i čitavim tokom do vodopada imate prelepe brzake i slapove.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.