Kanjon Sušice

 

Opis

Reka Sušica i po samom nazivu govori o tome da je relativno suva reka tj. sa malo vode.U letnjim mesecima sa velikim temperaturama zna i da presuši mada ne potpuno jer ona dobrim delom ponire na svom toku ka reci Trešnjici.Kanjon je kratak samo nekoliko stotina metara ali je ipak neprohodan bez opreme.

U svom toku ima dva vodopada(donji) od 10-tak metara i drugi(gornji) od dobrih 20 metara.Kanjon je u donjem toku prepun krupnog kamenja i stena koje je velika prepreka do dolaska ispod prvog vodopada.Treba biti veoma obazriv jer su stene mokre i klizave.Pokušaj da se izađe na gornji vodopad zaobilaskom donjeg je veoma rizičan,mada je moguć.Treba ići desnom stranom neposredno od samog vodopada i kosim kretanjem polako izaći na stene pa se onda polako spustiti u korito reke,videti i snimiti ovaj veliki vodopad.Onima koji se odluče da kanjon prođu opremom ovo neće biti neka velika prepreka a doživljaj je siguran sam za pamćenje. Poseta vodopadima Dubrašnice i Sušice moguća je u jednom danu jer se obe rečice nalaze relativno blizu jedna drugoj.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.