Babatalski Skok

 

Opis

Za vodu ne postoji nikakva prepreka pa bila ona i od čvrstih stena. Očiti dokaz tome je i ovaj vodopad, koji je vekovima pravio sebi put i prolaz kroz ovaj mali i uzani kanjon. Visok je 9 metara i veoma lepo izgleda, kada se nađete u neposrednoj blizini, još jednog remek dela majke prirode. Iznad njega postoji još jedan manji dvokaskadni vodopad.

Vodopad se nalazi u Babatalskoj dolini pa otuda i naziv. Inače pritoka je reke Tegošnice. U neposrednoj blizini vodopada nalazi se selo Crvena Jabuka koje se ranije zvalo "Uma Guska". Nastarije je selo Lužničkog kraja, nekada je imalo 2000 stanovnika, sada jedva 40-tak. Selo je udaljeno od Bugarske granice samo 4 kilometara. Stisnuto je planinama Tumba i Crni Vrh kao i većim vrhovima Samar i Crvenojabučka Čuka.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.