Opis

Reka Zabave izvire na padinama Povlena ima u svom gornjem toku dva lepa vodopada u neposrednoj blizini sela Mravinci,koja su već opisana u tekstu o vodopadima “Zabava“

Potok Paskovac leva je pritoka reke Zabave i izvire na padinama planine Magleš (1036mnv) Na samo stotinak metara od ušća u Zabavu nastaje vodopad od 7-8metara.Voda pada preko velike stene i pravi manji vir dok u daljem toku samo par metara niže pravi jos jedan manji slap.Iznad vodopada postoji mini kanjon gde voda ovog potoka pravi više interesantnih slapova i brzaka.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.