Opis

Ovi kaskadni vodopadi nastaju na reci Petnici u selu Potpeće po kome je i pećina dobila ime.Potpečka pećina ima najviši pećinski ulaz u Srbiji,čitavih 50metara. Petnica izlazi iz pećine kao ponornica i teče kroz selo Potpeć gde se na kraju uliva u reku Đetinju. Kaskade se javlju već po samom izlasku iz pećine ali su veoma male.Da bi nakon stotinak metara prerasle u veoma lepe vodopade.

U dvorištu restorana "Potpećki vodopad" ćete videti nekoliko manjih vodopada.Ukoliko ste željni male avanture, pokušajte da se probijete iznad restorana u mali kanjon uzvodno nekih 50-tak metara i naići ćete na prelepe kaskade i vodopad od 7-8metara.Čitav potez je zarastao u šiblje,lijane i drugo rastinje pa će kretanje biti usporeno i naporno ali vredno truda u svakom pogledu.Ispod restorana imate jos jedan vodopad od par metara sa dubokim bistrim virom.

Na čitavom toku reke Petnice meštani sela uzgajaju pastrmku i imaju nekoliko lepo uredjenih restorana gde se servira sveže spremljena riba.Posetu ovom kraju treba zaokružiti i posetom selu Zlakusa koje se takodje nalazi u neposrednoj blizini sela Potpeće tj.neki meštani tvrde da je selo Potpeće zaseok Zlakuse.Inace u Zlakusi ćete pronaci dobre i od davnina poznate majstore grnčare i kupiti upotrebnu i ukrasnu grnčariju.

Ukoliko imate vremena i želite prenoćiti smeštaj možete pronaći u etno kompleksu "Terzića Avlija’" koje se takodje nalazi u Zlakusi.U svakom slučaju na ovim prostorima ćete se osećati prijatno. Zato računajte da ovde sigurno mozete provesti čitav dan i uživati u lepoti ovog kraja.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.