Orlov Kamen (Stara Planina)

 

Opis

Još jedan vodopad u nizu na Staroj Planini.Medjutim još jedno prelepo delo prirode.Naziv nosi po stenama gde se kako kažu legu orlovi.Zaista od samog vodopada pa čitavom levom stranom prostiru se ogromne stene više stotina metara ka glavnom masivu Koprena.Vodopad se nalazi na 1423 metara nadmorske visine.Leži skriven u stoletnim stablima smrče i nije ga ni malo lako naći.

Visok je 20 metara ali čitav tok nije moguće videti jer prva kaskada ima manji nagib ka steni.Zbog strmog terena i mnogo smrča u neposrednoj blizini nije moguće odaljiti se i videti čitav vodopad.To možete uraditi samo ako zaobiđete čitav vodopad u desno,popnete se na vrh druge kaskade i onda ćete videti i prvu kaskadu od 7-8 metara.

Kako do njega?

Informacije o tome kako pronaći ovaj vodopad i GPS koordinate možete pronaći u jedinstvenoj knjizi 'Vodopadi Srbije'

Podeli sa prijateljima

Zatvori

Korišćenje kolačića i prikupljanje podataka korisnika
Korišćenjem ovog sajta vi prihvatate korišćenje HTML-cookies/kolačića koji se postvaljaju na vaš računar i predstavljaju tekstualne datoteke koje prilikom vaše posete veb sajtu šalju nazad informacije o sajtovima sa kojih ste došli na naš sajt i kretanju kroz naš sajt. Prikupljanje ovih informacija nam pomaže da bolje prepoznamo navike posetilaca našeg veb-sajta kako bi mogli da poboljšamo pretragu sajta i unapredimo funkcionisanja veb-sajta. Možete onemogućiti kolačiće aktiviranjem postavke na svom pregledaču koja vam omogućava da odbacite podešenja svih ili nekih kolačića. Na ovom sajtu mogu da se prikupljaju i podaci korisnika na kontakt formi. Pomenute podatke korisnik sajta ostavlja dobrovoljno u formularu i to se smatra saglasnošću da se ti podaci koriste u svrhu kontakta, statističke obrade posećenosti našeg sajta, zakazivanja sastanaka sa predstavnicima firme. Garantujemo da podatke prikupljene na taj način koristimo interno bez ustupanja trećim licima.